Restaurang Marina's - Tausta

Ravintola Marina’s sijatsee viihtyisällä paikalla Heimsjönin rannalla Teerijärven keskustassa, kauniissa 1800-luvun puutalossa.

Talo on peruskunnostettu vuosina 2011-2012 ravintolatoimintaa varten. Lounasbuffe’n, A’la carten,A-oikeuksien, kabinetin,terassin ja saunaosaston lisäksi on mahdollista yöpyä ullakon viihtyisissä hotellihuoneissa. Saunaosastoa sopii vuokrata erilaisille ryhmille. Ravintolassa on 60 istumapaikkaa ja kesäterassilla 36.

Paikalla on vanhat juuret jossa on luultavasti asuttu jo 1700-luvulla. Nykyinen rakennus on 1800-luvulta. Talo on toiminut maalaiskauppana 1900-luvun alussa ja kutsutaan edelleen epävirallisesti “Bod-Marin” taloksi.

1800-luvun lopulla asuinpaikkaa kutsuttiin ” Per Massosin ” tilaksi. Nimen alkuperä on hieman epäselvä, mutta sanotaan että eräs Per Mattson Lillrank toimi maanviljelijänä tilalla 1700-luvulla. Mutta oletettavasti tontilla on asuttu jo ennen sitä.

Tontilla on esiintynyt sekä maanviljelyä että maalaiskauppatoimintaa pariinkin otteeseen.

Nykyinen talo – luultavasti pystytetty vanhalle perustalle – on todennäköisesti 1800-luvun alusta.

1900-luvun alussa Mats-Leander ja Mari Forss piti talossa maalaiskauppaa. Sen takia paikkaa kutsutaan edelleen “Bod-Mariksi” iäkkäämpien Teerijärviläisten kesken.